Пица Маргарита – гордостта на италианската кухня и една от най-популярните пици в целия свят. Фино тесто, приготвено от ръцете на най-изкусните пицари, съчетано с моцарела, италиански сос и пресни домати. И всичко това гарнирано с риган.

Несъмнено поне веднъж сте опитвали това италианско изкушение и се надяваме също като нас да сте останали възхители от съчетанието на вкусове. Затова в тази статия като продължение от нашата игра ще Ви разкажем още малко за пица Маргарита - малко от историята и за създаването ѝ.

Пица Маргарита получава своето име през не толкова далечната 1889 година. Според историята идеята е било със създаването ѝ да се почете 28 годишнината от обединението на Италия. По това време кралица Маргарита Савойска пристига със съпруга си в Неапол, за да посети известният майстор пицар Рафаело Еспозито. В чест на нейното посещение, той създава заедно със съпругата си пица, имитираща цветовете на националното им знаме. Червеното било заместено с домат, бялото с моцарела, а зеленото с босилек. И в чест на това посещение, двамата я дават името на кралицата – пица Маргарита.

Според някой исторически документи, пица Маргарита е съществувала много преди официалното ѝ разпространение. А други са на мнение, че именно смяната на името ѝ дава популярност на пица Маргарита. 

Най-явното доказателство за съществуването на пица Маргарита преди 1866 година е книгата на Франческо Де Бушмард , където се говори за традициите на Неапол. Там ясно се описва съчетанието между сирена, босилек и домати. 

Ако и Вие искате да опитате традиционния итлаиански вкус, поръчайте своята пица Маргарита от Тесто. А ние ще я доставим до Вашия адрес в бързо и все още топла!


Оставете коментар

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо           Добро