Обичате ли да похапвате вкусна храна? А опитва ли ли сте традиционна италианска пица, прясно изпечена и току що извадена от пещта? Истината е, че няма нищо, което да се сравни с вкуса на оригиналната италианска пица. Рецепти предавани от поколение на поколение и невероятен баланс от съставки. Това е само част от магията на автентичната италианска пица. 

Датираща от още от 16 век, пицата продължава да е сърцето на италианската кухня и да е еднакво обичана както в Италия, така и по целия свят. Затова в тази статия накратко ще Ви разкажем за истинската италианска пица и какви са качествата ѝ, прославили я и до днес.

Една от големите заблуди е, че италианска пица се приготвя с дебела коричка. Всъщност, това е една от ключовите съставки и при приготвянето ѝ тестото се прави с пухкава консистенция. Много е важно коричката да е тънка и в това се крие характерния италиански вкус и изключителната текстура на пицата. Тестото е винаги ръчно приготвено и се пече в пещ на дърва, за да се достигне до безупречното съвършенство на оригиналната италианска пица.

Сосът е следващата важна съставка, която придава характер на пицата. Обикновено се приготвя от домати, внимателно селектирани и смесени с различни билки. Страненото е, че готвачите го приготвят заедно с другите гарнитури, но го оставят известно време, за да престои и да бъде свеж. 

Разбира се, има и видове пици, които се правят изцяло без сос и вместо това се заливат със зехтин, преди да се поднесат.

С това ще завършим днешната статия. Продължете да следите нашия блог, защото много скоро ще продължим темата и ще поговорим още малко за традиционния вкус на италианската пица.


Оставете коментар

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо           Добро