Една от любимите пици във Варна, на малки и големи, е небезизвестната Маргарита, която има не малко интересна история. И тъй като ние от Tessto я предлагаме - решихме да ви запознаем с това как я приготвяме, как възниква като име и като съставки и по какъв начин може да я поръчате от нас. В съвремието пицата е любима храна на мнозина и може да я откриете във всяка част на света.

Където и да отидете ще срещнете поне една хранителна верига, предлагаща пици, което е страхотно, тъй като освен засищата - приготвената с натурални съставки пица, бива и много полезна. Съответно, като голям град и морска столица на страната - във Варна бихте могли да се натъкнете на различни видове пици, но класиката Маргарита няма как да сбъркате. Тя води историята си още от времето на кралици и крале, когато в Италия пицата започва да става популярна и сред богатите кралски особи.

Така, през едно знойно лято, докато крал Умберто I и неговата съпруга и кралица Маргарита Савойска прекарвали ваканцията си в Неапол - Маргарита пожелала да опита от, започващата да става популярна тогава, пица. За рождения ѝ ден кралското семейство поканило най-добрия майстор пицар по онова време - Рафаеле Еспозито, който приготвил три различни вида пица за кралицата. Първият бил със свинска мас, сирене и босилек, вторият с чесън, зехтин и босилек и третият с моцарела, домати и босилек. Последният вид пица толкова много се харесал на Маргарита, че тя решила да изпрати благодарствено писмо на майстора пицар. Малко след това той именувал последния трети вид пица на нея и до днес тя е останала като една от най-популярните пици не само във Варна, но и в цял свят.

История на пиците Варна от Tessto: Маргарита

Като хранителна верига, държаща на качеството на произвежданите храни, независимо дали става дума за пици варна или за палачинки и сандвичи - ние от Tessto винаги предлагаме на клиентите си професионално приготвени пици със свежи, натурални продукти. Брашното, което използваме е италианско с доказано качество и без вредни примеси, а за своите сладки изкушения палачинките - вземаме краве мляко от ферма, което е биологично чисто и полезно.

Относно всички останали продукти, с които гарнираме своите пици - те ни биват доставени от български производители със сертификати за качество и натурален произход. Можете да ни се доверите, че каквато и пица да изберете от нашия каталог с пици Варна - със сигурност ще похапнете доволно и вкусно, така както отдавна не сте. Ние ви очакваме.


Оставете коментар

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо           Добро