Индийските здравословни питки  „чапати“

Индийските здравословни питки „чапати“

Индийските здравословни питки„чапати“ „Чапати“ са питки от палачинков тип, които съчетават простота, хранителна стойност и интересен вкус. На пръв поглед те са лесни за приготвяне, но далеч..

Мексиканската  палачинка „тортиля“

Мексиканската палачинка „тортиля“

Мексиканскатапалачинка „тортиля“ Тортилята е една от най-популярните мексикански закуски от категорията „бързо хранене“. Тя може да бъде два основни вида: царевица или пшенична, в зависимост от..

10 интересни факти  за  пицата

10 интересни факти за пицата

10 интересни фактизапицата Пицата е едно от най-популярните ястия в италианската кухня, а днес вече и в целия свят. Няма нужда да се обяснява какво представлява тя – всички и без това знаят. Н..

Японската пица  „окономияки“

Японската пица „окономияки“

Японската пица„окономияки“ Тази пица се появила по време на Втората световна война, когато в Япония ситуацията с изхранването била доста трудна. Хората се хранели оскъдно и търсели нещо евтино...

Как се появила  пицата и защо е полезна?

Как се появила пицата и защо е полезна?

Как се появилапицата и защо е полезна? Традицията да се поставят различни зеленчуци, месо и сирене върху плоска хлебна питка възникнала още в древния Рим. Тогава такива плътни питки се използва..

7 съвета към всички, които искат да опитат пица в Италия

7 съвета към всички, които искат да опитат пица в Италия

Пицата е най-известното ястие, дошло при нас от Италия. Във всеки италиански регион тя си има своята специфика: римската е по-лека, неаполитанската – мазна, венецианската по-сложна и т. н.Но има ..

10 интересни факта за палачинките

10 интересни факта за палачинките

10 интересни фактаза палачинките  Дори за такова на пръв поглед простичко блюдо като палачинките може да се открият твърде интересни и любопитни факти. Ето някои от тях. 1. Най-високият ку..